Loading color scheme

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

 

Υλικά

          • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
          • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες
          • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
          • 3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
          • θυμάρι
          • 1/4 φλ. λευκό κρασί
          • 1/2 φλ ζωμό κότας
          • 2 τριμμένες ντομάτες
          • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
          • αλάτι
          • πιπέρι
          • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
          • 2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)
          • 2 φλ. Κινόα βρασμένη

            

          Εκτέλεση

          Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄.

          Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

          Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.

          Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

          Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

          Σερβίρουμε σε πιάτα με την κινόα.