Loading color scheme

ΚΕΜΠΑΠ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

 

Υλικά

              • 600 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας
              • 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
              • 60 γρ. βρόμη τριμμένη
              • 1/2 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
              • 1 ασπράδι αυγού
              • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
              • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
              • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
              • 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
              • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
              • 1/2 κουτ. γλυκού κάρυ
              • ελαιόλαδο
              • αλάτι, πιπέρι
              • ντοματίνια
        • Εκτέλεση

              • Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ για 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4 - 5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

                Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ πάχους περίπου 3 εκ. και μήκους 6 εκ.

                Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

                Βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζουμε τα κεμπάπ στο ταψί, σκορπίζουμε δίπλα τα ντοματίνια, αλατοπιπερωμένα, και ψήνουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

                Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού. Πάνω σε κάθε αραβική πίτα βάζουμε ένα κεμπάπ και ντοματίνια, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

                Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής και αραβικές πίτες ολικής άλεσης.