Loading color scheme

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

Υλικά

                        • 600 γρ. κιμάς από στήθος κοτόπουλου
                        • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
                        • τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
                        • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
                        • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό, τριμμένο
                        • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
                        • 1 καρότο, καθαρισμένο και χοντροτριμμένο
                        • 1 ασπράδι αυγού
                        • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
                        • 1 κουτ. σούπας ούζο ή ξίδι
                        • 70 γρ. τριμμένη βρόμη
                        • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
                • Εκτέλεση

                      • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και 80 ml παγωμένο νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

                        Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 μικρούς κεφτέδες, τους βάζουμε στο ταψί και τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. (Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε).

                        Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C.

                        Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι τα κεφτεδάκια να γίνουν και να ροδίσουν.