Loading color scheme

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 

Υλικά

              • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
              • αλάτι
              • πιπέρι
              • 1 κλ. θυμάρι
              • 1 κλ. ρίγανη
              • 1 κλ. δεντρολίβανο
              • 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
              • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
              • 3 πιπεριές πολύχρωμες

               

            • Εκτέλεση

              • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
              • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας.
              • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά και δίνουμε χρώμα στα φιλέτα
              • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε στον πάτο τα μυρωδικά και τα σκόρδα.
              • Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το κόβουμε σε ίσα κομμάτια
              • Καρφώνουμε στα ξυλάκια για σουβλάκια εναλλάξ τα κομμάτια κοτόπουλου με τις πιπεριές
              • Τοποθετούμε τα καλαμάκια στο ταψί πάνω από τα μυρωδικά
              • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
              • Σερβίρουμε με σπιτικές πατάτες φούρνου και σαλάτα εποχής