Loading color scheme

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

 

Υλικά

                          • 1 κοκκινόψαρο
                          • 2 κρεμμύδια ξερά
                          • 2 κολοκύθια
                          • 1 γλυκοπατάτα
                          • 2 καρότα
                          • 2 ώριμες ντομάτες
                          • 1 μάτσο σέλινο
                          • 3 λίτρα νερό
                          • 100 γραμ. ελαιόλαδο
                          • αλάτι
                          • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
                          • 2 λεμόνια

            • Εκτέλεση

                          • Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα, τις ντομάτες, τις γλυκοπατάτες, τα καρότα, τα κολοκύθια και το σέλινο.
                          • Μαζί με τα λαχανικά τοποθετούμε και το κοκκινόψαρο.
                          • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
                          • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄-40′.
                          • Αφού βράσει το κοκκινόψαρο, το βγάζουμε σε μια πιατέλα.
                          • Ξεψαχνίζουμε το ψάρι.
                          • Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
                          • Σουρώνουμε το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά.
                          • Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού.
                          • Προσθέτουμε λεμόνι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε.