Loading color scheme

LIGHT ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ BURGER

 

Υλικά (1 μπέργκερ):

  • (~90γρ.)κιμά κοτόπουλο
  • ½ φλ. Ρόκα
  • 1κ. σούπας ασπράδι αυγού
  • 1κτ.γ μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μαρουλόφυλλο
  • 1 μικρό ψωμάκι για burger

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και βάλε το ταψί στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί τον κιμά το ασπράδι αυγού, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  • Πλάστε 1 μπιφτέκι και τοποθετήστε το σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήσε για 20 λεπτά περίπου.

Τι θα χρειαστείς:

Για τη σαλάτα

1 μικρό λάχανο λευκό ψιλοκομμένο

2 καρότα τριμμένα

2 κ.σ εστραγκόν ξερό, τριμμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα

1 φινόκιο, καθαρισμένο λεπτοκομμένο ή τριμμένο

Για το ντρέσινγκ

4 κ.σ χυμός λεμονιού

4 κ.σ χυμός πορτοκαλιού

4 κ.σ χυμός λάιμ

Ξύσμα από ½ λεμόνι

Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

80 mlελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ ενώ σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την λαχανοσαλάτα. Βάζουμε την λαχανοσαλάτα σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ από πάνω, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.