Loading color scheme

Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

Υπεργλυκαιμία και σακχαρώδης διαβήτης

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλλα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην ευαισθησία των κυττάρων που παράγουν την ινσουλίνη. Πιο συγκεκριμένα συμβάλει στον γλυκαιμικό έλεγχο καθώς φαίνεται να ενεργοποιεί τους κυτταρικούς υποδοχείς της ινσουλίνης, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της. ¼ από ένα κουταλάκι του γλυκού αρκεί για αυτή την λειτουργία.

Καρδιαγγειακή προστασία

Έρευνες έχουν δείξει ότι πέρα από τη μείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σημαντική ήταν και η βελτίωση της αρτηριακής πίεσης. Επομένως πέρα από την βελτίωση των επιπέδων της γλυκόζης του αίματος παίζει σημαντικό ρόλο και στην προστασία της καρδιάς.

Αντιθρομβωτική δράση

Η κανέλλα περιέχει μια ουσία την κινναμαλδεΰδη η οποία ασκεί επίδραση στα αιμοπετάλια και φέρεται ότι βοηθάει στην πρόληψη  σχηματισμού θρόμβων.

Αντιμικροβιακή δράση

Η κανέλλα είναι γνωστή για την αντιμικροβιακή της δράση εδώ και πολλά χρόνια, γι αυτό το λόγο προστίθεται και σε πολλά τρόφιμα ως συντηρητικό για την αποφυγή ανάπτυξης μυκήτων.