Loading color scheme

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

    • 250 γραμμάρια ελαιόλαδο
    • 1 φλιτζανάκι του εσπρέσο στέβια
    • 3 κρόκους και 6 ασπράδια σκέτα
    • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
    • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
    • 1 πορτοκάλι ξύσμα
    • 1 βανίλια
    • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα με 2% λιπαρά
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    Εκτέλεση:
    • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη στέβια για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν με τη στέβια.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και το ξύσμα.
    • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το ελαιόλαδο & το κονιάκ.
    • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά που έχουμε στο μπολ.
    • Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
    • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα εντελώς.
    • Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη καρύδα