Loading color scheme

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2φλ. αμύγδαλα ολόκληρα με φλούδα
  • 1φλ. μαργαρίνη μαλακή
  • 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2κ. γλυκού βανίλια
  • 2φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2κ. γλυκού baking powder
  • 2φλ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Κόβουμε τα αμύγδαλα με ένα μαχαίρι σε μεγάλα κομμάτια. Τα προσθέτουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήσε για 6-8 λεπτά για να καβουρδιστούν.
  • Πρόσθεσε τη μαργαρίνη σε ένα μίξερ και χτύπησέ τη μέχρι να γίνει αφράτη.
  • Ρίξε μέσα τις 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη και τον κρόκο αυγού και ανακάτεψε καλά.
  • Τέλος, ρίξε τη βανίλια και τα αμύγδαλα και ανακάτεψε καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και τη baking powder.
  • Ρίξε αυτό το μείγμα σταδιακά μέσα στο μίξερ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Άπλωσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Πλάσε 30 κουραμπιέδες και τοποθέτησέ τα στη λαδόκολλα.
  • Ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
  • Αφαίρεσε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και άφησέ τους να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  • Τοποθέτησέ τους σε μια πιατέλα και πασπάλισε με τα 2φλ. ζάχαρη άχνη.