Loading color scheme

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ:

  • 240γρ. ελαιόλαδο
  • 25γρ. κονιάκ
  • 80γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2κ. γλυκού σόδα
  • 1κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2κ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1κ. γλυκού κανέλα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 450γρ. αλεύρι
  • 40γρ. στέβια
  • 200γρ. νερό
  • 50γρ. αλεσμένο καρύδι
  • Λίγο μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Φτιάξε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη στέβια.
  • Άφησε το να κρυώσει.
  • Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και ανακάτεψέ τα.
  • Πλάσε τα μελομακάρονα ώστε να είναι 20γρ. το καθένα.
  • Ψήσε στους 160°C για 20 λεπτά περίπου.
  • Βούτηξε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και πρόσθεσε το καρύδι.
  • Βάλε λίγο μέλι από πάνω.